23. Sadankomitea

sadankomitea-logoSadankomitea on antimilitaristinen, pasifistinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton rauhanjärjestö. Se tekee työtä, jotta Suomi olisi aktiivinen rauhan edistäjä, sillä rauha on edellytys ihmisten hyvinvoinnille. Siksi Sadankomitean mielestä yhteisiä resursseja tulee käyttää globaalien haasteiden, kuten sosiaalisen eriarvoisuuden, luonnonvarojen ehtymisen ja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi asevarustelun sijaan. Myös Suomen turvallisuus riippuu siitä, miten näitä ongelmia onnistutaan ratkaisemaan maailmanlaajuisesti ja paikallisesti. Sadankomitea on edistänyt osaltaan rauhaa jo vuodesta 1963.

Sadankomitea toimii rauhan ja hyvinvoinnin edistämiseksi lukuisin keinoin. Se osallistuu kotimaiseen ja kansainväliseen keskusteluun rauhasta ja turvallisuudesta, lobbaa päättäjiä sekä toimii turvallisuuspoliittisena asiantuntijana. Poliittisen vaikuttamistyön ohella Sadankomitea järjestää seminaareja, keskustelutilaisuuksia, mielenosoituksia ja kulttuuritapahtumia. Se myös julkaisee rauhankirjallisuutta sekä yhdessä Rauhanliiton kanssa Pax-lehteä. Sadankomitea kouluttaa nuoria rauhanpolitiikassa ja -työssä ja osallistuu aktiivisesti nuoret, rauha ja turvallisuus -vaikuttamistyöhön.

Sadankomitea on yksi Rauhanliiton jäsenjärjestöistä ja kuuluu moniin kansainvälisiin kampanjoihin ja verkostoihin. Sen kansainvälinen kattojärjestö on International Peace Bureau.